Правителства следят потребителите на смартфони чрез нотификациите на приложенията им,

...
Правителства следят потребителите на смартфони чрез нотификациите на приложенията им,
Коментари Харесай

Демократични правителства следят гражданите през нотификациите на смартфона

Правителства наблюдават потребителите на смарт телефони посредством известията на приложенията им, предизвестява в сряда американски сенатор, представен от Reuters.

В писмо до Министерството на правораздаването сенатор Рон Уайдън декларира, че публични лица в разнообразни страни изискват тези данни от Гугъл и Apple. Въпреки че детайлностите са нищожни, писмото обрисува още веднъж, по който държавните управления могат да наблюдават жителите през техните смарт телефони.

Приложенията от всевъзможен тип разчитат на така наречен пуш-нотификации, с цел да предизвестяват потребителите на смарт телефони за входящи известия, изключителни вести и други актуализации. Това са образните знаци, които потребителите виждат, когато получат имейл или известие, че обичаният им тим е спечелил мач. Това, което потребителите постоянно не осъзнават обаче, е, че съвсем всички такива вести минават през сървърите на Гугъл и Apple.

Това дава на двете компании неповторим взор върху трафика, който тече от тези приложения към техните консуматори, и на собствен ред ги слага " в неповторима позиция да улеснят държавното наблюдаване на това по какъв начин потребителите употребяват избрани приложения ", споделя Уайдън. Той е призовал Министерството на правораздаването да " анулира или промени всички политики ", които попречват обществените разисквания на шпионирането посредством сходни смарт телефон известия.

В свое изказване Apple декларира, че писмото на Уайдън им е дало опция да споделят с обществеността повече детайлности за това по какъв начин държавните управления следят по този метод.

" Федералното държавно управление ни забрани да споделяме каквато и да е информация ", се споделя в изказването на компанията. " Сега, откакто този способ стана обществен, ние актуализираме нашите доклади за бистрота, с цел да опишем в детайли този тип претенции. "

От Гугъл на собствен ред показват, че споделят " уговорката на Уайдън да осведоми потребителите за тези претенции ".

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати отхвърля да разяснява наблюдението на известията и дали е попречило на Apple или Гугъл да приказват за него.

В писмото на Уайдън се споделя още, че както задгранични, по този начин и самите американски държавни организации са желали от Apple и Гугъл метаданни, свързани с известия на потребителски устройства, с цел да оказват помощ да вземем за пример за свързването на анонимни консуматори на приложения за известия с съответни сметки в Apple или Гугъл.

Източникът на сенатора отхвърля да уточни задграничните държавни управления, прилагащи този метод, само че ги разказва като демократични страни, съдружници на Съединени американски щати.

Повечето консуматори не се замислят за пуш-нотификациите, само че те от време на време притеглят вниманието на разработчиците поради компликацията да бъдат внедрени, без да се изпращат данни на Гугъл или Apple. По-рано тази година френският разработчик Давид Либо да вземем за пример декларира, че потребителите и сътрудниците му постоянно не знаят по какъв начин техните приложения изпращат данни към американските софтуерни колоси през въпросните известия, наричайки ги " призрачен сън за неприкосновеността на персоналния живот ".

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР