Правилното хранене това не е просто здравословна храна, а здравословен

...
Правилното хранене това не е просто здравословна храна, а здравословен
Коментари Харесай

Диетолози: Правилното хранене по формулата 1/5 : 1/5 : 3/5 гарантира здраве и дълголетие

Правилното хранене това не е просто здравословна храна, а здравословен метод на живот. Ако се придържате към такова хранене, то постоянно ще бъдете енергични, ще се чувствате чудесно и рядко ще се сещате за доктор.

Променяйки веднъж своите привички, вие ще измененията и живота си един път вечно. Ежедневното меню би трябвало да включва 1/5 мазнини, 1/5 белтъчини и 3/5 въглехидрати. Всяко от тези хранителни субстанции извършва избрана и значима рола в живота на индивида.

Въглехидратите зареждат организма с сила. Правилните, т.е. комплицираните въглехидрати се съдържат в зърнените храни, пълнозърнестия самун, плодовете и зеленчуците, които е най добре да се употребяват пресни.

Белтъчините са строителният материал на нашия организъм. Яжте повече млечни артикули, гъби, орехи, бобови, само че не забравяте яйцата, морските блага, рибата, нетлъстото месо (телешко, пилешко филе).

Мазнините оказват помощ да бъде непокътната силата и топлината в организма. Използвайте най-вече растителни мазнини без да ги подлагате на топлинна обработка. Това може да бъде зехтин, авокадо, орехи, слънчоглед.

Диетолозите предлагат възрастните хора да се хранят 4-5 пъти дневно, консумирайки неголеми порции.

Какво е най-правилното на ден меню при тези 4-5 хранения съгласно експертите четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР