Правилата на 45-годишния предприемач, създал банката на интернет PayPal, компанията

...
Правилата на 45-годишния предприемач, създал банката на интернет PayPal, компанията
Коментари Харесай

Да правиш грешки не е страшно. Важното е всеки път да грешиш в нещо ново | Илон МЪСК

Правилата на 45-годишния бизнесмен, основал „ банката на интернет ” PayPal, компанията на електрически коли Tesla Motors и SpaceX – първата частна компания, извела галактически летателен уред в орбита.

Искам да бъда част от всичко, което трансформира света.

В детството си бях изумен от това, какъв брой доста неща могат да се взривят в ръцете ми. Цяло знамение е, че всичките ми пръсти са на мястото си.

Бих желал да умра на Марс. Но не от конфликт с повърхността.

Търпението е добродетел и аз се изучавам да бъда толерантен. Но това е доста сложен урок.

Повечето хора не обичат измененията, само че би трябвало да се научим да ги одобряваме. Особено в случай че алтернативата на тези промени е пагубна.

Когато приказвам за нещо, то безусловно се случва. Не наложително по разписание, само че постоянно става факт.

От „ Пътеводител на галактическия стопаджия ” научих, че най-сложното нещо на земята е да избереш деликатно въпроса, който задаваш. Но в случай че към този момент си го избрал, всички останало става елементарно.

Имам лично гробище за несполучливи хрумвания. Там се търкалят доста надгробни камъни, а някъде в дъното е цялостно с прясно изкопани гробове, които са в очакване да им пристигна времето. Но върша всичко по силите си, те да останат празни.

Когато спечелиш първия си милион, животът ти се трансформира. Всеки, който твърди, че това не е по този начин, приказва нелепости.

Да създадеш добра компания е като да изпечеш торта. Просто би трябвало да разполагаш с верните съставки и да ги употребиш в верните пропорции.

Да, хората бяха на Луната, само че нищо повече от това не се случи. Дори не съм чул за съществено желание да бъде направена идната крачка.

За осъществяване на комплицирани задания напълно не е належащо да наемате доста хора. Количеството в никакъв случай не компенсира гения, а двама души, които нищо не знаят, не могат да заменят единия, който знае нужното.

Възможно е, най-голямата ми неточност да е желанието да заложа на нечий гений, а не на нечии качества. Но това е доста значимо – когато човек има положително сърце.

Героите от обичаните ми книги „ Властелинът на пръстените ” и „ Основание ” на Айзък Азимов, постоянно са чувствали нужда да избавят света.

Точно в този момент цялото човечество – от първия до последния човек, вземат участие в най-опасния опит в цялата ни история – какъв брой още въглероден диоксид би трябвало да изхвърлим в атмосферата, с цел да проумеем, че стоим пред лицето на гибелта!?

Снимка: Bloomberg, Business Insider

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР