Делят ни броени часове преди финала на Евровизия. Преди часове

...
Делят ни броени часове преди финала на Евровизия. Преди часове
Коментари Харесай

Броени часове преди финала - скандал в Евровизия

Делят ни броени часове преди финала на Евровизия. Преди часове стана ясно обаче, че Нидерландия е дисквалифицирана от огромния край, заради случай с жена член на продуцентския екип, оповестиха уредниците на състезанието.

Това е първият случай в историята на състезанието за ария на Евровизия, когато претендент е дисквалифициран по време на самото събитие. 26-годишният Йост Клайн тази вечер щеше се състезава пети на финала със своята ария " Europapa ".

" Шведската полиция проверява тъжба, подадена от жена член на продуцентския екип след случай след осъществяването на Клайн на полуфинала в четвъртък вечер ", се споделя в изказване на уредниците на Евровизия.

" Докато правосъдният развой тече, не би било подходящо той да продължи в конкуренцията. Ние поддържаме политика на нулева приемливост към неуместно държание на нашето събитие и се ангажираме да осигурим безвредна и сигурна среда. "
 Евровизия 2024 - 6 от най-интересните песни тази година
Евровизия 2024 - 6 от най-интересните песни тази година

Артистичност, музика и автентичност, чиято композиция притегли вниманието ни

Организаторите настояват, че случаят не включва други реализатори или членове на делегацията. Нидерландският телевизионен оператор Avrotros съобщи, че решението е " непропорционално ".

" Взехме под внимание дисквалификацията от Европейския съюз за радио и телевизия ", пише радио и телевизионният оператор в обява на X. " Avrotros намира дисквалификацията за непропорционална и е шокирана от решението. Дълбоко съжаляваме за това. "

Търканията сред Клайн и делегацията на Израел още на конференция в четвъртък вечерта подхраниха спекулациите, че случаят, довел до отсъствието му, е от политическо естество.

Йост Клайн направи спорно усещане на конференцията, когато, подразнен от обстоятелството, че е седнал до израелската певица, против чието присъединяване пред арената в Малмьо имаше митинги, той покри главата си с холандското знаме, до момента в който тя отговаряше на журналистически въпроси. След това израелската телевизия пусна фотоси на израелски ефирен публицист, който искаше да се срещне с Клайн зад кулисите, с цел да му " зададе някои въпроси ", само че беше спрян.
 Освиркаване и митинги - какъв е казусът с песента на Израел на Евровизия 2024
Освиркаване и митинги - какъв е казусът с песента на Израел на Евровизия 2024

юИдън Голан и " Hurricane " провокират неодобрение

През март асоциацията на радио и телевизионните оператори постанови, че Израел има право да се състезава, стига да промени текста на своя запис. Първоначално песента се споделя " October Rain ", само че на Идън Голан и екпът ѝ се наложи да трансформират заглавието на " Hurricane ". Причината е, че остарялото заглавие е отпратка към офанзивата на Хамас от 7 октомври предходната година. На Голан и текстописците им се е наложило и да преработят някои елементи от текста на песента, които също са били сметнати за несъответствуващи и в прорез с разпоредбите на Евровизия, напомня Guardian.

На полуфинала на Евровизия 2024 нидерландският певец представи  " Europapa " ария, отдадена на неговите родители, умряли, когато той е бил дребен, само че също по този начин засягаща и тематиката за разрушената фантазия за обединена Европа и свят без граници.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР