ПП Възраждане призовава правителството да затвори границите на България за

...
ПП Възраждане призовава правителството да затвори границите на България за
Коментари Харесай

От „Възраждане” искат затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

ПП " Възраждане " приканва държавното управление да затвори границите на България за идващи от страни с нараснала заболеваемост от COVID-19, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-много тези, които са постигнали 85% имунизирано население, постанова държавното управление да предприеме незабавни дейности, с цел да опази живота и здравето на българските жители и да предотврати разпространяването на болест на територията на Република България ", се показва в известието.

От " Възраждане " желаят затварянето на границите на България за жителите на страни, измежду които Франция и Нидерландия. Настоява се още Министерството на здравеопазването да изготви протокол, който разрешава на българите, емигрирали в тези страни или пътуващи по персонални или професионални каузи, да се завърнат в родината.

Очевидна е връзката сред големия растеж на заболеваемостта и близо 90-процентовия дял на имунизирано население в страни като Франция и Нидерландия, считат още от партията.

" Правителството на Кирил Петков, което все още ръководи страната, е належащо да затвори границите на България, която в този момент е с ниски равнища на имунизация и ниски равнища на заболеваемост. Както се вижда, в страната ни броят на новите случаи понижава с всеки минал ден за разлика от страните с висока имунизация, които са всекидневно превръщани в ковидни гета ", се показва в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР