С настъпването на предстоящите празници в област Кюстендил се предприемат

...
С настъпването на предстоящите празници в област Кюстендил се предприемат
Коментари Харесай

Внимание шофьори: Засилени полицейски проверки преди празничните дни в Кюстендилско

С настъпването на идните празници в област Кюстендил се подхващат засилени ограничения за сигурност по пътищата. Отдел „ Пътна полиция “ към ОДМВР-Кюстендил ще разполага с спомагателни екипи за надзор на придвижването , а задачата да се обезпечи успокоение и сигурност за пътуващите.

Комисар Васил Паргов, шеф на „ Охранителна полиция “, показа пред „ bTV “:

„ ОДМВР-Кюстендил е подхванала нужните ограничения за безпроблемно протичане на празничните дни, като главната цел е попречване на всевъзможни нарушавания на публичния ред. “

В началото и в края на празничните дни ще бъдат изведени спомагателни патрули .

„ Допълнително са изведени и екипи, които с механически средства ще откриват дали водачите на транспортни средства надвишават допустимата скорост по съответните пътни сектори “, добави комисар Паргов. Специално внимание ще бъде ориентирано към невралгичните точки като автомагистрала „ Струма “ и основен път 1-6 от автомагистралата към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “.

„ Предполагаме, че огромна част от българите ще прекарат празниците в прилежаща Македония, по тази причина ще има непрестанно автопатрули, които да контролират и подкрепят придвижването в тази посока “ , разясни комисар Паргов.

Допълнителни ограничения за сигурност са взети и пред християнските храмове, където полицейски чиновници ще подсигуряват сигурността и ще оказват помощ за регулирането на придвижването . Важен съвет от комисар Паргов към всички, които потеглят на дълъг път:

„ Не оставяйте в домовете си крупни суми пари, както и да не качвате прекомерно постоянно постове в обществените мрежи. “

Тези ограничения са подхванати, с цел да се обезпечи умерено и безвредно празнуване за всички жители на региона и пътуващите през нея.

Назначен е нов член за УС на АПИ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР