ПП „Републиканци за България“ се обръща към Министъра на образованието

...
ПП „Републиканци за България“ се обръща към Министъра на образованието
Коментари Харесай

Републиканците: Настояваме за спиране на плащането на наемите на студентските общежития

ПП „ Републиканци за България “ се обръща към Министъра на образованието и науката и към всички ректори на висши учебни заведения в България с гледище да бъде краткотрайно прекратено заплащането на наемите на студентските общежития. Според данните на МОН към 30.11.2020 година в студентски общежития в страната са настанени 34 970 студенти, от които 4 144 са в общежития към държавното дружество „ Студентски столове и общежития “ и 30 826 в общежития към самостоятелните университети.

" Напомняме, че според Заповед на Министъра на опазването на здравето от 27.10.2020 година за въвеждане на противоепидемични ограничения на територията на Република България, присъственият образователен развой във висшите учебни заведения е прекратен. В разследване на тази заповед, огромна част от студентите не населяват общежитията си, само че все пак те са принудени да заплащат наемите за тях.

Обръщаме внимание на министър Вълчев и ръководителите на висшите учебни заведения, че икономическите последствия от пандемията се отразяват
извънредно тежко върху българските студенти. Трябва да отбележим също, че отдалечената форма на образование основава спомагателни предпоставки за всеобщо освобождение на студентските общежития. Към момента по-голямата част от тях остават необитавани, а поради задаващата се поредна отдалечена сесия, ситуацията надали ще бъде изменена ", пишат от партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР