Позволява се провеждането на културни събития и посещенията на музеи,

...
Позволява се провеждането на културни събития и посещенията на музеи,
Коментари Харесай

Отварят кината, музеите, галериите и библиотеките

Позволява се провеждането на културни събития и визитите на музеи, галерии, библиотеки и кина. Това става със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от през днешния ден.

Разрешават се визити на музеи на закрито, галерии и библиотеки навън и закрито, при съблюдаване на условието за обществена отдалеченост и на всички противоепидемични ограничения.

Заповедта разрешава провеждането на културни събития - концерти и други театрални прояви, на подиуми навън, с позволена претовареност на местата до 30% от оптималния потенциал. Условието е също да бъдат спазвани обществената отдалеченост и въведените противоепидемични ограничения.

Допускат се и визити на кина, като допустимата претовареност на местата също е до 30% от оптималния потенциал.

В заповедта не се показват категорично театрите, макар че се показват кината. Припомняме, че в заповедта от 13.03. 2020 година се споделяше, че се преустановяват всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни и се изброяваха: кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР