Позовавайки се на западни дипломатически източници, електронното издание Albanian Daily

...
Позовавайки се на западни дипломатически източници, електронното издание Albanian Daily
Коментари Харесай

Косово и Сърбия трябва да решат двустранния спор до 24 февруари

Позовавайки се на западни дипломатически източници, електронното издание Albanian Daily Post оповестява за ултиматум, който принуждава Сърбия и Косово да реализират съглашение за нормализиране на двустранните връзки до 24 февруари 2023 година, съобщи Агенция " Фокус ".

По данни на редакцията Сърбия няма да бъде заставена да трансформира конституцията си, само че Косово ще би трябвало да приключи процеса по основаването на Общността на сръбските общини (ОСО). Прищина също няма да вкарва промени в Основния си закон. Посочва се още, че ОСО няма да е неправителствена организация, само че и че няма да има огромна власт.

" Ако се реализира съглашение, ще има финансови пакети. Ако не бъде реализирано, ще последва корав отговор “, написа вестникът.

Дори и двете страни да откажат съдействие, интернационалната общественост има различен метод да реализира стремежи резултат. Към сегашния миг се правят дипломатически сондажи в тази връзка, прибавят от редакцията.

Една от най-важните точки в проекта е третата, която гласи, че " защото взаимното признание не е част от проекта, това значи, че от Сърбия няма да се изисква да трансформира конституцията “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР