Позорното правителство между ГЕРБ и ПП вече е факт с

...
Позорното правителство между ГЕРБ и ПП вече е факт с
Коментари Харесай

ЧЕСТИТО! Имаме кабинет на позора с премиер Николай Денков Денков

Позорното държавно управление сред ГЕРБ и Политическа партия към този момент е реалност с министър председател Николай Денков Денков. Парламентът през днешния ден се събра изключително с 235 от 240 депутати, с цел да гласоподава кабинет сред партиите, които до неотдавна се заканваха, че в никакъв случай няма да се легнат в едно ложе – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “.

При 235 регистрирани депутати гласоподаваха 201, от които 132 „ за “, по този начин Денков бе утвърден за министър-председател.

Сега, обаче, бракът сред ГЕРБ и Политическа партия е реалност с двама ротационни министър председатели – Николай Денков и Мария Габриел. ПП-избраникът ще ръководи първите девет месеца, в случай че има още 9 – идва редът на калинката Мария Габриел.

С настрана гласоподаване се избра персоналният състав на кабинета и се прекратиха пълномощията на служебния кабинет на Гълъб Донев.

Реклама

Народно събрание през днешния ден се събра единствено с три точки в дневния ред:

1. Избиране на министър-председател на Република България.

Писмо – Указ № 70 от 05 юни 2023 година за избиране на Николай Денков Денков за министър-председател на Република България 49-301-00-1, Президентство

2. Приемане на конструкция на Министерски съвет.

3. Избиране на Министерски съвет на Република България.

След като задачата да пробутат този кабинет на позора бе изпълнена, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков закри съвещанието и насрочи постоянно такова на следващия ден от 9 ч.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР