Познайте кои кюфтенца са най-вкусни, когато са поднесени с млечен

...
Познайте кои кюфтенца са най-вкусни, когато са поднесени с млечен
Коментари Харесай

Кюфтета от тиквички с кашкавал

Познайте кои кюфтенца са най-вкусни, когато са поднесени с млечен сос с чесън

Необходими Продукти

● тиквички - 2 бр. (малки)
● яйца - 2 бр.
● кашкавал - 200 - 250 г
● сирене - 150 г
● брашно - 4 - 5 с.л.
● копър
● сол
● черен пипер
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Тиквичките се белят, рендосват и посоляват леко. Оставяте в купа встрани да си пуснат водата най-малко 15 минути, в случай че имате време - и половин час.

Изстисквате добре тиквичките и смесвате с рендосания кашкавал, сирене, разрушените яйца, брашното и подправки на усет. Ако сместа ви се стори доста течна, може да добавите и малко повечко брашно, само че не прекалявайте, въпреки всичко кюфтенцата ще стегнат от яйцата и кашкавала.

Когато разбъркате всичко добре, оставете още веднъж за половин час в хладилника за (тази стъпка не е наложителна и може да я пропуснете в случай че не разполагате с доста време).

В тиган със загрято олио пускате по една цялостна лъжица със сместа и дооформяте леко, с цел да станат хубави кюфтенцата от тиквички. Пържите по към минута от всяка стана.

Тези кюфтета от тиквички с кашкавал могат да се сервират както топли, по този начин и охладени, само че като наложителен съставен елемент към тях би трябвало да прибавите някакъв сос: млечен, чеснов, майонеза, заквасена сметана или каквото харесвате, наподобяващо препоръчаните.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР