Познавам лично няколко човека тук в България, които уцелиха момента

...
Познавам лично няколко човека тук в България, които уцелиха момента
Коментари Харесай

IT-експерт пред Фрог: Познавам хора, които изкараха милиони от копане на криптовалута

Познавам персонално няколко индивида тук в България, които уцелиха момента и изкараха милиони от копане на криптовалута. Това сподели пред Фрог нюз IT-експерт в огромна задгранична компания, който пожела да не бъде споменавано името му. Ето какво изясни той за фермите за криптовалута:
- В рамките на близо седмица у нас бяха открити две ферми за копане на криптовалута, които черпят нелегално ток. Бихте ли ни споделили какво съставляват тази ферми и каква е тяхната цел?

- Фермите съставляват най-често пространства, които би трябвало да дават отговор на най-малко две условия: да имат подсигурено мощно и по опция непрекъсваемо електрозахранване, да има опция да се инсталират вентилатори с цел да се охлажда помещението. Практиката при нас в България най-често е следната: вложителят, решил да се захване с този бизнес, намира " подобаващ " чиновник на някое от огромните електроразпределителни сдружения, който се занимава с отчитане на електромери. Намират уместно помещение в региона, договарят се да му заплащат прилична сума пари, като в подмяна, чакат този чиновник да подминава помещението, в което е фермата. Включват се незаконно към мрежата и стартират работа. Подобни пространства най-често са някогашни цехове, ТКЗС-та и по-големи изоставени работилници. Изграждат се тихомълком и стартират работа. Веднъж откакто фермата проработи, даже няма потребност в нея да има хора, всичко се ръководи отдалечено.

- Какви хора се занимават с тази дейност-трябва ли да са IT специалисти?

- Най-важно за сходна активност е първичната огромна инвестиция. Изграждането на сходна плантация коства от стотици хиляди левове до милиони. Основно са 2 разновидностите: вложител, който може да си разреши сходни суми и който в същото време може да наеме IT експерт с нужните знания, с цел да поддържа действието на фермата. Също не малко са случаите с сходен бизнес да се занимават и IT експерти, които преди този момент са имали сполучлива активност и са натрупали нужните средства за инвестиция. Подобна плантация не би могла да действа без подобаващ IT експерт или няколко, които да поддържат цялото нещо. Необходими са също и солидни знания за вярно създаване на електрическата мрежа.

- За незаконен бизнес ли става дума и какви са размелите на облагите?

- Не, това е бизнес, който не може да се характеризира като незаконен или незаконен, в случай че този бизнес по някаква причина може да бъде наименуван незаконен, то тъкмо толкоз незаконно би било и работата на компютъра ви у дома. Печалбите зависят от няколко фактора: какъв брой огромна е фермата, т.е. какъв брой единици хардуер " копаят " по едно и също време вътре, каква е цената на електричеството, която фермата заплаща, в случай че въобще заплаща и каква е криптовалутата и нейната цена в даден миг. Печалбите са големи. Има също и online калкулатори, в които може тъкмо да изчислите какъв брой ще ви е облагата.

- Откривани ли са такива ферми в други страни?

- Много, има в действителност доста ферми в целия свят, които даже и сега копаят всевъзможни криптовалути. Основната разлика е, че в другите страни, притежателите на ферми го вършат изцяло легално и транспарантно. Намират страни, в които цената на електричество е ниска и надлежно си заплащат елетричеството, което употребяват. В България също има не малко ферми, само че има една специфичност - колкото по-голяма е фермата, толкоз по-малко евентуално е да заплащат тока. Всъщност множеството работят без да заплащат ток.

- Знаете ли за случаи на съумели копачи на криптовалута някъде по света?

- Да, познавам персонално няколко индивида тук в България, които уцелиха момента и изкараха милиони от това. За образец - първоначално цената на най-популярната крипто валута Биткойн беше едвам няколко $. Те незабавно започнаха да " копаят ", насъбраха много Биткойни и цената с години стартира да пораства.

Някои от тях се изкушиха и си продадоха Биткойните и изкараха не малко пари, а други устояха и сега, когато цената е близо 40000лв. / BTC, ги продават на големи облаги. А имам и други познати, които към момента си пазят " изкопаните " монети и чакат цената да надмине 100000 лева

Въпроси на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР