Позицията на „Демократична България е най-ясна, константна и последователна. Гласуваме

...
Позицията на „Демократична България е най-ясна, константна и последователна. Гласуваме
Коментари Харесай

Атанас Славов: Русия е агресор и ако не бъде спрян в Украйна, може да се появи и в България

Позицията на „ Демократична България " е най-ясна, константна и поредна. Гласуваме „ за “ военна помощ за Украйна. Ние формулираме помощта като военно-техническа, тъй като с изключение на да ремонтираме машини, които украинците употребяват, можем и да предоставим военна помощ. Това съобщи депутатът от „ Демократична България " Атанас Славов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ По тази тематика водим съвещания през цялото време. Позицията на Българска социалистическа партия е ясна, тя не е изненада. Очаквам те да останат в държавното управление, тъй като обединението не е събрана единствено поради военната помощ за Украйна, тя има още доста неща, които да свърши “, акцентира той, представен от novini.bg.
„ Утре ще се реши каква тъкмо помощ да предоставим на Украйна. Народно събрание не може да се меси в конкретика. Утре ще забележим едно много по-широко болшинство, което е евроатлантическо. Важно е да потвърдим нашето място в този цивилизационен съюз “, съобщи Славов.

„ Демократична България " е " за " изнасяне на оръжие за Украйна. Страната ни създава оръжия и може да подкрепи на Украйна, с цел да отблъсне агресора. Не виждам нищо аморално в това. За „ Демократична България " е извънредно значимо да се възползва от опциите за рационализация на Българската войска по натовски стандарти. Имаме шанса да преминем на друго военно-техническо равнище. Ние настояваме за ускорена рационализация. Русия е агресор и в случай че не бъде спрян в Украйна, може да се появи в Молдова, може да се появи и в България “, сподели депутатът от „ Демократична България ".

По думите му позицията на президента и на Българска социалистическа партия е неуверена. „ Говори се за войната, като за нещо нереално, без да се загатва агресорът. Това е опасност за целия район. Русия би трябвало да бъде спряна и това ще е гаранция за нашата сигурност “, не спести упрека си Славов.

Според него прекъсването на газа от Русия е намерено военно деяние по отношение на България. „ Има сили у нас, които се пробват да употребяват тази рецесия за политически цели. Това обаче не се прави. Сега имаме опция да се откъснем от своята взаимозависимост от Русия “, сподели още Атанас Славов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР