Позициите на РС Македония и България се раздалечават и заради

...
Позициите на РС Македония и България се раздалечават и заради
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Амбициите на Румен Радев са прекалено големи

" Позициите на районен съд Македония и България се раздалечават и поради опитите на президента Румен Радев. Агресията, с която приказва той е неприемлива, положението на сегашните връзки сред двете страни е и негова заслуга ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS политологът Антоний Гълъбов.

Според него упоритостите на Румен Радев са прекомерно огромни.

" Той нападна държавното управление на четиридесетия му ден, екипът му схваща, че сме на прага на обществени митинги. Вероятно президентът скрито се надява, че при предварителни избори той ще назначи по-добър длъжностен кабинет, който да продължи смяната ", счита Гълъбов.

" Коалицията продължава да не работи. Те не могат да взимат решения. В противоположен случай нямаше да бъдем очевидци на мъчителната редакция на признатото в Народното събрание, от което излиза наяве, че ще ремонтираме украинска бойна техника. Позицията на Българска социалистическа партия натежа поради неналичието на просвета на разговор в обединението ", означи политологът.

" Решението за поддръжка на Украйна закъсня, то трябваше да бъде взето в първата или втората седмица от началото на военните дейности ", безапелационен е той.

" Напрежението се усилва с приближаване актуализацията на бюджета, което може да докара до гърмеж в ръководството ", предвижда Антоний Гълъбов.

За него партиите към този момент са в избирателен режим.

" Притеснява ме, че българското общество е изправено пред доста компликации - намаляващи приходи, инфлация, високи цени на горива, риск от загуба на работа, те усещат експанзията в общественото говорене, генерира се напрежение от неспособността да се взимат решения от страна на ръководещите. На политиците би трябвало да им ясно, че публиката в цирка въобще не се забавлява и единствено чака да види кой ще падне пръв ", сподели още Гълъбов.

За новите политически обединения на Стефан Янев и Мая Манолова, както и на вероятни други, политологът счита, че пред тях има две благоприятни условия - да се опитат да се нареждат като опция на настоящето ръководство, краткосрочна вероятност, и дълготрайната - дадената партия да знае кого съставлява, да работи с жителите, да е в положение да отстоява интереса им.

" Нямаме потребност повече от други възможности на алтернативата ", акцентира той.

Относно възхода на " Възраждане ", Антоний Гълъбов вижда аргументи в възходящата паника в обществото и неубедителното ръководство.

" Има звучност за метода, по който приказва доцент доктор Костадинов. Проблемът не е в тезите, които той отстоява, те се чуват все по-ясно, както в България ясно се чува и съветската агитация. Трябва да се питаме каква звучност има българското общество, с цел да могат да се чуват избрани хрумвания, а други да не се чуват ", сподели още Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР