Позиции на сирийските войски в околностите на градовете Хама и

...
Позиции на сирийските войски в околностите на градовете Хама и
Коментари Харесай

Поредни ракетни удари в Сирия

Позиции на сирийските войски в покрайнините на градовете Хама и Алепо бяха подложени на ракетен обстрел, заяви държавната телевизия " Сурия ", съобщи БГНЕС.
Според данните на малкия екран " новата експанзия против Сирия е осъществена в 22:30 часа в неделя ". Няма обаче точна информация за жертви и вреди. В Хама наподобява е ударена база (бел. ред. - " Бригада 47 " ), където има ирански милиции. Там евентуално има жертви, тъй като има данни, че ракети са поразили хранилища с муниции.
По информация на The Globe And Mail става въпрос за обстрел в границите на военни дейности на сирийската войска против бойци на " Ислямска страна " и против кюрдски сили. Не е обаче ясно кой тъкмо е изстрелял ракетите.
Иначе военни дейности на сирийската войска е имало против палестинския бежански лагер " Ярмук ", ръководен от ислямисти. Там има близо 160 000 палестинци. Там армията на Башар Асад се бие против 1500 - 2000 ислямисти. Според организация " Сана " имало сделка за евакуиране на " терористи " от региона към Идлиб в подмяна на освобождение на цивилни.
" Ярмук " е част от задачите на подкрепяна от Русия атака на Асад за слагане под надзор на всички покрайнини към Дамаск. А дребното вести, споделяни от цивилни, сочат, че армията на Асад подхваща атака без въобще да се преценява, че жертви могат да станат цивилни.
При Дейр-ез-Зор пък бойците на Асад са завзели за малко четири села, само че са били мигновено изтикани от кюрдски сили, подкрепяни от Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР