Южнокорейското външно министерство повиши равнището на терористична тревога на пет

...
Южнокорейското външно министерство повиши равнището на терористична тревога на пет
Коментари Харесай

Южна Корея се готви за терористични атаки от страна на Северна Корея

Южнокорейското външно министерство увеличи нивото на терористична паника на пет свои дипломатически представителства в района, базирайки се на разследваща информация, че Северна Корея може да се опита да навреди на публични лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Става въпрос за посолствата на Южна Корея в Камбоджа, Лаос и Виетнам, както и консулствата във Владивосток (Русия) и Шънян (Китай), заяви в изказване министерството. Нивото на паника е нараснало от първо на трето ниво по четиристепенната класификации на Южна Корея, което демонстрира, че вероятността за нахлуване е огромна, съобщи външното министерство.

Има „ редица индикации, че Северна Корея се готви да извърши терористични офанзиви против нашите дипломатически чиновници и жители “, оповестиха специфичните служби на Южна Корея.

Службите настояват, че Пхенян е изпратил сътрудници в гореспоменатите страни, с цел да засилят наблюдението върху южнокорейските дипломатически задачи. Посолството на Северна Корея в Лондон не е дало отговор на множеството телефонни позвънявания за коментар на Ройтерс.

През Студената война Северна Корея е упреквана за няколко офанзиви против цивилни, в това число бомбени атентати против летището в Сеул и южнокорейски пътнически аероплан. През 2017 година Съединени американски щати още веднъж включиха Северна Корея в листата на държавните спонсори на тероризма, като се позоваха на убийството на Ким Чен-нам, по-големия полубрат на севернокорейския водач Ким Чен-ун, осъществено с нервнопаралитичното вещество „ Ви Екс “ на летище в Малайзия, напомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР