Поздравявам БСП за находчивостта! Така се прави, атакуват се най-успешните

...
Поздравявам БСП за находчивостта! Така се прави, атакуват се най-успешните
Коментари Харесай

Обсъждат доклада на ДАНС за митническата информационна система

Поздравявам Българска социалистическа партия за находчивостта! Така се прави, нападат се най-успешните политики, обърна се към алените финансовият министър Владислав Горанов при започване на взаимното съвещание на вътрешната и бюджетната комисиив Народното събрание.

Извънредното взаимно съвещание в Народното събрание е отдадено на отчета на ДАНС и прокуратурата за положението на осведомителната система на Митниците, наречена БАЦИС. Нейното разсекретяване бе поискано от Народното събрание по гледище на Българска социалистическа партия.

В началото Горанов направи ретроспекция на въвеждането на осведомителната система и регистрира, че то е имало доста огромна изгода за повишението на данъчните доходи. Финансовият министър напомни, че до идването на ГЕРБ на власт, до 2010 година, не е имал сходен надзор над акцизи и налози.

Няма операции на системата, безапелационен беше Горанов, като напомни: " В противоположен случай седящиьят до мен основен прокурор щеше да образува досъдебно произвеждане, засяга Сотир Цацаров министърът.

Данни за сходни операции не са налични и всички анонси в тази посока мога да окачествя като чисто политически спекулации, отсече Горанов по адрес на Българска социалистическа партия, като добави, че това е целеустремено в навечерието на вота на съмнение за корупция.

Неверни са изказванията, че системата не е поправена и не са подхванати никакви дейности от лятото на 2016 до вота на съмнение, който ще се разисква на следващия ден, съобщи министърът на финансите.

Той не отхвърли, че опасности пред системата е имало, само че те са поправени, а в това число и през 2018 година корециите и усъвършенстването на системата не престават. Системата работи по-добре, задоволени сме от нейната работа по отношение на резултатите в бюджета, сподели още Горанов.

Канал 3 предава онлайн съвещанието, в което вземат участие също шефът на Митниците Георги Костов и основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР