Появиха се разногласия по отношение на това кой е поканил

...
Появиха се разногласия по отношение на това кой е поканил
Коментари Харесай

Кой е поканил Калин Стоянов за вътрешен министър в редовния кабинет

Появиха се различия във връзка с това кой е поканил Калин Стоянов за вътрешен министър в постоянния кабинет. Министърът на вътрешните работи в оставка съобщи, че досега не е получавал покана за присъединяване в служебния кабинет на Димитър Главчев. Пред публицисти в Белене Стоянов разяснява, че в случай че бъде потърсен от Главчев, ще се отзове на поканата.

" Единственият човек, с който съм разговарял, който ме предложения да бъдат част от " кабинета Денков " като министър на вътрешните работи, като специалист, това е господин Кирил Петков ", сподели Стоянов в отговор на журналистически въпрос. " Вероятно на някои хора не им хареса фактът, че за тези девет месеца не политизирах системата на Министерството на вътрешните работи и най-много не разреших на някой да ми подрежда кой, по кое време, къде и на каква служба да бъде поставян избран човек ", добави още министърът в оставка.

Относно работата на Министерство на вътрешните работи по организацията на идните избори, Калин Стоянов съобщи, че Министерство на вътрешните работи, в частност Дирекция " Български документи за идентичност ", постоянно са подготвени да си свършат работата, даже изборите да са " две в едно ".

Той разяснява и дейностите на Министерство на вътрешните работи във връзка с понижаване на нарушаванията за превишена скорост. По думите му е значимо, когато има установени нарушавания, глобите на нарушителите да бъдат събрани. " В Министерство на вътрешните работи това е предпочитано изведено, както със системата за несъмнено електронно връчване, по този начин и със системата за връчване на пътя ", уточни Стоянов и добави, че ограниченията към този момент дават резултати – 40 % по-висока е събираемостта на санкциите, съпоставено със същия интервал на предходната година.

" Ако ние съумяваме да събираме санкциите, които са наложени, мисля, че оптимално бързо ще преборим възприятието за безотговорност на тези извършители, които от дълги години са на пътя ", уточни Стоянов. Министърът в оставка добави, че в Министерство на вътрешните работи сега има общо четири публични поръчки на друг стадий за закупуването на 273 камери за надзор на скоростта, които ще бъдат разпределени на територията на цялата страна.

Стоянов уточни още, че Министерство на вътрешните работи работи в доста добър синхрон и в тясно взаимоотношение с Европейската прокуратура. " Има голям брой досъдебно производства, които се проверяват действително от чиновници от
Главна дирекция " Национална полиция " или от чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ". Освен досъдебните производства има и предварителни инспекции, които се правят по разнообразни проблеми ". По отношение на следствието за тунел " Железница " на автомагистрала " Струма " министърът разгласи, че не е редно да се дава предварителна информация за досъдебно произвеждане, по което тече следствие.

Калин Стоянов бе в Белене за откриването на Районното ръководство на полицията в града, закрито на 30 май 2022 година и преобразувано в полицейски сектор със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

По-късно денем тематиката за диалога с Калин Стоянов разяснява и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Да изясним сагата " Кирил Петков ме предложения за министър " (По Калин Стоянов): Когато се съставяше кабинета Денков-Габриел, първото предложение за министър на вътрешните работи пристигна от Борисов.
Борисов предложи Атанас Илков, за който нашата инспекция сподели, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. Отказахме ", написа в профила си във Facebook Петков.

" След това Мария Габриел (значи отново Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов. Нашата инспекция в първия миг и след това моят диалог с господин Стоянов не сподели директна взаимозависимост, само че последващите дейности и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха неведнъж. Заключението е: няма “независим ” кадър, в случай че идва като рекомендация от Борисов! ГЕРБ-ДПС в никакъв случай не вършат инцидентни ходове, изключително в случай че става въпрос за Министерство на вътрешните работи ", написа още Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР