Появата на Commodore 64 през август 1982 г. беше знаково

...
Появата на Commodore 64 през август 1982 г. беше знаково
Коментари Харесай

Интересно постижение: на Commodore 64 стартираха изкуствен интелект за генериране на изображения

Появата на Commodore 64 през август 1982 година беше знаково събитие. Това бе доста известен личен компютър, който се трансформира в един от най-продаваните лични компютри по това време. Оказа се, че остарялата хардуерна платформа, въпреки и към този момент да не е в крайник с времето, към момента може да се употребява за калкулации, настоящи и през днешния ден.

Разработчикът и запалянко Ник Билд сполучливо сътвори и документира инструмент за генеративен изкуствен интелект за Commodore 64. Той може да се употребява за основаване на спрайтове с размер 8×8, които по-късно се преобрзуват и демонстрират с разграничителна дарба 64×64. Те са предопределени за вдъхновяване на концепции за дизайн на игри, само че сигурно не доближават равнището на основаване на цели екрани със спрайтове с една поръчка. По принцип в сегашните игри има доста по-високо равнище на реализация на сходен изкуствен интелект.

Както и да е, изненадващо е, че какъвто и да било генеративен модел на изкуствен интелект въобще може да се употребява на подобен остарял хардуер. Разбира се, една остаряла система се нуждае от повече изчислително време, в сравнение с днешните мощни устройства. Изпълнението на 94-те итерации за приемане на крайното изображение лишава 20 минути.

Също по този начин би трябвало да се означи, че „ вероятностният PCA логаритъм “, работещ на Commodore 64, употребен за този план, в действителност е подготвен на актуален компютър. Така че, макар че моделът работи на Commodore 64, въпреки всичко е нужен актуален компютър, с цел да бъде пуснат в деяние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР