Родителите на починалото 5-годишно дете в с. Стоб са викали

...
Родителите на починалото 5-годишно дете в с. Стоб са викали
Коментари Харесай

Трагедията в Благоевград: Два пъти родители викали Спешна помощ за детето си

Родителите на умрялото 5-годишно дете в с. Стоб са викали два пъти екип на Спешна помощ от гр. Рила нощес.

" Първия път отидох на адреса към 23 ч. по сигнал за дете с болки в корема. Родителите споделиха, че детето денем е имало разстройство. Прегледах го, само че нямаше нищо притеснително. Беше в положително положение, без температура, със спокоен стомах и обикновено дишане. Обясних на майката какво да прави, с цел да спре диарията. Предписах и свещички срещу повръщане, с цел да не се обезводни, тъй като в града е плъзнал вирус с повръщане и разстройство ", сподели доктор Владимир Пандев, който е прегледал момченцето, написа 24 часа.

Около 1 ч. при незабавните медици още веднъж е получено позвъняване от родителите, че детето е получил спазъм.

Когато доктор Пандев отишъл още веднъж в дома, открил, че детето е без витални индикатори, само че все пак е подхванал реанимационни дейности и незабавно с кола за спешна помощ го е транспортирал до Спешно-приемно поделение в болничното заведение в Благоевград. И там реанимационен екип повече от 40 минути се е борил за живота на детето, само че то е било умряло. Най-вероятно е повърнало в съня си и се е задушило.

Родителите обяснили, че след първото посещаване на лекаря, са отишли в Благоевград, с цел да купят предписаните медикаменти и когато се върнали разкрили детето си в безпомощно положение.

Съдебно-медицинската експертиза ще откри повода за гибелта на момченцето.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР