Транскраниалната магнитна стимулация (ТМС) е метод за прилагане на магнитни

...
Транскраниалната магнитна стимулация (ТМС) е метод за прилагане на магнитни
Коментари Харесай

Разработени са устойчиви на смущения биомедицински квантови сензори

Транскраниалната магнитна стимулация (ТМС) е способ за използване на магнитни полета към мозъчните неврони, при който краткотрайни магнитни импулси провокират електрически ток в мозъка. Той мери зараждащите магнитни полета и разрешава неинвазивно и дейно проучване на мозъчната функционалност. Нов магнитен градиометър за ТМС, създаден от английски физици, записва човешката мозъчна активност и разпознава сърдечната активност даже при съществуване на разстройства.

Магнитометрите с оптично напомпване се смятат за съвременни датчици за премерване на биомагнетизма. Те се употребяват в магнитоенцефалографията като „ датчици с нулево поле “, т.е. могат да откриват доста слаби магнитни полета на равнище няколко фемтотесла. В същото време тези датчици нормално са чувствителни към разстройства и изискват надеждно екраниране.

Учени от университета в Бирмингам са избрали малко по-различен път, оповестява Physics World. Те са решили да разработят датчик, който да работи с висока акуратност даже и в по-силни магнитни полета. Когато външните магнитни полета се трансформират, честотата на прецесията на атомите към магнитните полета също се трансформира. Лазерната светлина им дава опция да следим това.

С други думи, като измерваме измененията в свойствата на светлината, можем да измерим измененията в магнитното поле. Една „ клетка “ от рубидиеви пари разрешава локалното премерване на външното магнитно поле. Две кафези засичат градиента на магнитното поле, което значи, че датчикът се трансформира в градиометър.

Прототипът сполучливо мина сравнителния тест за този тип устройство върху човешкия мозък. След това те са измерили магнитното поле на сърдечния темп на пациент в постройка с непрекъснато движещи се асансьори, без да е належащо екраниране на помещението. Резултатът не е бил съвършен, само че учените ясно са видели магнитните характерности на сърдечния темп.

Изследователите са уверени в нуждата от продължение на проучванията на оптичното напомпване на магнитните градиометри в две посоки: възстановяване на съществуващите датчици и създаване на датчици, които мерят по едно и също време разнообразни типове нервна интензивност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР