Тримесечният отчет на Apple вече показа спад в продажбите на

...
Тримесечният отчет на Apple вече показа спад в продажбите на
Коментари Харесай

Apple повиши отстъпките за iPhone в Китай, а в САЩ стана по-скъпо да купувате използвани смартфони

Тримесечният доклад на Apple към този момент сподели спад в продажбите на iPhone в Китай. Компанията е принудена да прибегне до ограничения за стимулиране на продажбите — това става благодарение на нови отстъпки. В същото време, продажбите на новите iPhone се подтикват освен в Китай: в Съединени американски щати, Apple увеличи цените, на които изкупува употребяваните iPhone, когато ги обменя за нови.

Както отбелязва MacRumors, в Съединените щати Apple има лична стратегия за продан на използваните iPhone, при която можете с доплащане и връщане на не по-стар модел от серията iPhone 11 да получите нов смарт телефон. Например, притежателите на относително новите iPhone 14 Pro Max към този момент могат да ги върнат и да получат нови на цена от $650 по отношение на вчерашните $630 до 3 юни, докато в действителност ще е настояща и промоцията. Останалата част от фамилията iPhone 14, съгласно оценката на Apple, се е „ нараснала в цената “ със символичните 10 $, както и по-старите модели от серията iPhone 13, само че цената на модела iPhone 13 в базовата версия към този момент е 320 $ от предходните $300, а цената на iPhone 13 mini като цяло се е нараснала от $270 на $300.

В Китай, както оповестява Reuters, Apple на един от известните интернет уеб сайтове продава настоящото потомство iPhone с отстъпки, достигащи $318 за избрани модели. Размерът на отстъпката този месец е два пъти по-голям от следения през февруари тази година. Смята се, че това е помогнало на компанията през месец март да усили броя на продадените смарт телефони в Китай с 12%. Нова причина за даване на отстъпки на iPhone за китайските клиенти може да бъде скорошният дебют на смарт телефоните Huawei от фамилията Pura 70.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР