Поведението на руския опозиционер Алексей Навални наподобяваше целенасочено предизвикателство и

...
Поведението на руския опозиционер Алексей Навални наподобяваше целенасочено предизвикателство и
Коментари Харесай

Какво означава за Русия ефективната присъда на Навални?

Поведението на съветския опозиционер Алексей Навални " наподобяваше целеустремено предизвикателство " и даваше на управляващите " от ден на ден и повече мотиви да сезират съда ". Това написа " Росийская газета " във връзка вчерашното решение на московски съд, който анулира условната присъда на Навални за измами от 2014 година и поради нарушавания на мярката за неотклонение - подписка, я смени с ефикасна от 3,5 години колония.

Като се приспадне времето, прекарано към този момент под домакински арест, Навални ще лежи две години и осем месеца, цитира печатът конкретизиране на адвокатката му Олга Михайлова, предава Българска телеграфна агенция.

" Едно друго правосъдно решение щеше напълно да опонира на правната идеология и на правото ", разяснява за " Росийская газета " Кирил Кабанов от Съвета по човешките права към президента Владимир Путин. Навални умишлено е нарушавал закона с убеждението, че всяко негово деяние ще се преглежда като политическо - позицията му е преференциална за някои непознати страни, твърди Дмитрий Липин от съветската Асоциация на юристите.

В случая Навални се демонстрира освен като търговец, заловен в обири, а като изменник, цитира вестникът коментар на Генадий Зюганов, водач на съветските комунисти. Опозиционерът два пъти е съден за измами и други закононарушения, а съгласно множеството хора един герой с корупцията би трябвало най-малкото да е чист човек, декларира създателят на различен материал в " Росийская газета ".

Изданията разказват последните демонстрации в поддръжка на Навални в Русия - през вчерашния ден съгласно правозащитници бяха арестувани над 1000 души. Ефективната присъда за опозиционера ще ускори, даже ще радикализира митинга, само че не за дълго, предвижда пред " Известия " политологът Дмитрий Орлов.

Процесът бе посетен от близо двайсет западни дипломати, само че този опит за вътрешно- и външнополитически напън не се увенча с триумф, написа " Взгляд ". В очите на Запада Навални е значима фигура - " в визиите им очевидно към този момент е станал президент ", иронизира блогърът Максим Кононенко. Той напомня пред " Взгляд " по какъв начин преди време Западът и по-специално Съединени американски щати оповестиха за водач на Венецуела Хуан Гуайдо, а по-късно в действителност признаха Светлана Тихановска за определен президент на Беларус. " И какво излезе от всичко това? ", риторично пита наблюдаващият.

Ако съветската власт бе освободила Навални, " де факто сама би се зачеркнала след двата последни митинга и откакто Навални сподели на всички междинен пръст с кино лентата си за " двореца ". Такива офанзиви не се простят ", разяснява за " Комсомолская истина " аналитикът Георгий Бовт. Надхвърлил 100 милиона гледания в ЮТюб, този филм демонстрира и споделя за помпозна резиденция на Владимир Путин на брега на Черно море, за която президентът твърди, че не е негова.

" Новая газета " в детайли преглежда присъдата против Алексей и Олег Навални от 2014 година за измами по отношение на компанията " Ив Роше ". Французите още през 2013 година, обявиха, че братята са изпълнили всичките си задължения и компанията не е понесла вреди, " само че делото въпреки всичко бе докарано до съд и обвинителна присъда ". През 2017 година Европейският съд по правата на индивида призна присъдата за " случайна и голословна ". Както в действителност удостовери и държавното управление на Русия, отчасти изплащайки на Алексей Навални компенсацията, присъдено от Европейски съд по правата на човека. А съветският Конституционен съд призна, че текстът, по който бяха наказани братята, опонира на главния закон на Русия, се споделя в публикацията.

Постановените за Навални 2 години и 8 месеца в лагер елементарно могат да се трансфорат и в 5, и в 10 години, декларира в заглавие " Свободная преса ".

Опозиционерът ще получи ефикасни присъди и по други формирани към този момент престъпни каузи против него. Ще бъде хвърлен зад решетките демонстративно, с цел да може Западът в отговор единствено да обсипва Русия със наказания. А глобите към този момент са преференциални за Москва, поела курс към късане със Запада и " тръгване в другото полукълбо ", изяснява Максим Шевченко, политик и публичен деятел.

Досега Навални по знамение успяваше да избегне пандиза. Късметът му обърна тил, чак когато непосредствено се опълчи на Владимир Путин. Арестуван през януари при завръщането си от лекуване в Германия след хипотетично отравяне през август в Сибир, на вчерашния развой Навални отново упрекна за това отравяне персонално президента. Той няколко пъти назова Путин страхливец - нормалният метод да ядосаш своя конкурент, отбелязва " Независимая газета ".

Присъдата на опозиционера изтича след 32 месеца. Тогава Путин по традиция ще дава отговор уклончиво на въпроса ще се кандидатира ли още веднъж за президент. Но към този момент ще е взел решение. Навални отново ще иде в пандиза - това е вписано към този момент в графика на Путин за изборната 2024 година, заключава всекидневникът.

Кремъл ще реализира резултат, противоположен на упования - в този момент властта ще се бори с Навални " освен като с политическа, само че и с морална големина. Затворът ще му придаде морална тежест ", цитира " Комерсант " мнение на Андрей Колесников от Московския център " Карнеги ".

Според аналитика Абас Галямов обаче без Навални Кремъл има късмет да пребори създадените от него изборни тактики и " да си подсигурява от малко малко допустим резултат на изборите " за Държавна дума наесен.

Буквално часове преди присъдата екипът на новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън насочи сигнали, обнадеждаващи за Кремъл. По-специално, че Вашингтон е подготвен на договорка с Москва за анулация на глобите против газопровода " Северен поток-2 ". Сега обаче Съединени американски щати обявиха, че са надълбоко разтревожени от събитието, за неотложно освобождение на Навални се оповестиха и европейски водачи, показва РОСБАЛТ. Отношенията на Русия със Запада още веднъж са на кръстопът, установи организацията.

Днес западните столици следва да осмислят правосъдното решение против Навални. Най-близкото денонощие ще е решаващо за вероятностите на американско-руските връзки. Присъдата против Навални съществено ще се отрази върху връзките на Русия с останалия свят, споделя пред РОСБАЛТ американистът Александър Шумилин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР