Поведението на някои министри, които са били в редовния кабинет,

...
Поведението на някои министри, които са били в редовния кабинет,
Коментари Харесай

Нашето ФБР: Министри предадоха България!

Поведението на някои министри, които са били в постоянния кабинет, несъмнено не пази националния интерес. Това разгласи от трибуната на Народно събрание шефът на ДАНС, спрягано като българското ФБР – Пламен Тончев, в отговор на въпрос от Радостин Василев. И напрежението, и шумът в парламентарната зала още веднъж се подвигнаха.

Тончев даде образец с формираното досъдебно произвеждане и изиска да не му подвикват от залата.

„ Всички знаем, че дейностите на това лице не са осъществявани без знанието на неговия началник “, уточни той, визирайки информацията за премиерския консултант докладвал на Скопие.

А залата избухна в ръкопляскания.

Тома Биков от ГЕРБ изясни, че от чуването е станало ясно, че достъп до класифицирана информация се дава от ДАНС, не от НАТО и посолства, и Европейски Съюз. „ Към това би трябвало да прибавим, че шефът на тази организация е деятел на „ Демократична България “ и е излъчен по време на държавното управление на Кирил Петков.

Реклама

Ако има пробиви във връзка с достъпа до информация в службите, сътрудниците могат да се извърнат към личния си ръководител на комисия “, иронизира депутатът. Той напомни, че шефовете на служби и секретарят на Министерство на вътрешните работи са били заменени безусловно за няколко дни в границите на една чистка, без разбор и с цялостна поддръжка от депутатите, в това число и на тези, които в този момент желаят да проведат чистка.

„ Както тогавашния метод, по този начин и декларираният на Народно събрание от Политическа партия е неверен и носи огромна опасност за националната сигурност “, съобщи Биков.

По-рано Тончев означи, че множеството въпроси към него единствено демонстрират какво необятно портфолио има организацията и загатна, че депутатите има какво да създадат за нея, а освен да изискват.

Той отговори и на въпрос от Георги Свиленски за заменени специалисти по време на изборите. Тончев уточни, че изтеглените специалисти са защото ЦИК са поискали инспекция за сигурността им. „ Информацията, с която разполагаме, е предоставена на ЦИК. Последното решение е на нея. Ние сме дали негативно мнение за тях. Не можем да й влияем “, сподели шефът на ДАНС.

„ Не разполагам с информация президентът да е оказвал въздействие върху изборите, които да потвърждават този избор и репликата да е правил „ ала-бала в изборите “, отвърна той опцията Румен Радев да е оказвал въздействие на вота.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР