Повечето страни, договарящи глобално преразглеждане на трансграничното данъчно облагане на

...
Повечето страни, договарящи глобално преразглеждане на трансграничното данъчно облагане на
Коментари Харесай

България и още 129 страни подкрепиха план за минимален корпоративен данък

Повечето страни, договарящи световно преразглеждане на трансграничното данъчно облагане на мултинационалните компании, поддържаха проектите за нови правила за това къде да се таксуват фирмите и данъчна ставка от минимум 15%, съобщи Bloomberg TV.

Базираната в Париж Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), която беше хазаин на двудневните договаряния, съобщи, че минималният корпоративен налог върху облагата от най-малко 15% в международен мащаб може да докара до към 150 милиарда $ спомагателни световни доходи годишно.

Според нея 130 страни, представляващи над 90% от международния Брутният вътрешен продукт, са подкрепили съглашението по време на договарянията.

Новите правила за това къде да се таксуват най-големите мултинационални компании биха трансферирали данъчните права върху над 100 милиарда $ облага към страни, в които облагите действително се вършат, прибавиха от организацията, представена от Bulgaria on air.

" С открития световен най-малък налог мултинационалните корпорации към този момент няма да могат да изправят страните една против друга в опит да понижат данъчните ставки надолу ", съобщи американският президент Джо Байдън в изказване.

" Те към този момент няма да могат да заобикалят да заплащат справедливия си дял, като скриват облагите, генерирани в Съединени американски щати или в която и да е друга страна, в юрисдикции с по-ниски налози ", добави той.

Един източник, непосредствен до договарянията, сподели, че са били нужни тежки договаряния Пекин да поддържа договорката. Служител на американската администрация съобщи, че в договорката няма характерни за Китай промени или изключения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР