Повечето руснаци искат промени в страната. Сред основните искания на

...
Повечето руснаци искат промени в страната. Сред основните искания на
Коментари Харесай

Руснаците искат промени

Повечето руснаци желаят промени в страната. Сред главните претенции на недоволните от настоящия живот е промяна на властта и преустановяване на войната.

Значителни промени в страната чакат 47% от интервюираните руснаци, съгласно изследване на “Левада център ”. Гражданите обаче са станали по-малко радикални спрямо 2019 година: тогава 59% са говорили за нуждата от обилни промени в Русия. Броят на тези, които считат, че са нужни дребни промени, се е нараснал от 31% на 36%, а броят на тези, които са удовлетворени от настоящето положение на нещата, се е нараснал от 8% на 13%.

Сред проблемите, които изискват предпочитано решение, 10% от руснаците показаха бързото привършване на войната и договарянията с Украйна. Това е третият по известност отговор незабавно след „ повишение на заплати и пенсии ” (14%) и „ промяна на властта ” (11%). През 2019 година топ 3 изглеждаше по този начин: нарастване на заплатите и пенсиите, промяна на властта и спад на цените. Проучването също по този начин сподели, че каналите в Telegram са се трансформирали в доверени източници на информация за руснаците – те се употребяват с доверие от 54%, до момента в който на малкия екран се доверяват 39%, а на онлайн медиите – 46%.

Източник: Можем объяснить

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР