Руската официална агенция ТАСС съобщава, позовавайки се на свой анонимен

...
Руската официална агенция ТАСС съобщава, позовавайки се на свой анонимен
Коментари Харесай

Арестуваха руски генерал за измама

Руската публична организация ТАСС оповестява, базирайки се на собствен неизвестен източник, че някогашният пълководец на 58-ма войска генерал-майор Иван Попов е " задържан по съмнение за машинация " .

Според източника карцерът към този момент е позволен от 235-ти гарнизонен съд в Москва. Това не беше публично обявено; Руските управляващи нормално първо оповестяват за " задържането " на обвинените, а по-късно съдилищата утвърждават (почти в никакъв случай не отхвърлят) задържане, нормално за 60 дни, които по-късно се удължават за същия интервал от време.

Твърди се, че Попов е обвинен в машинация в изключително огромни размери.

Генерал Попов командваше 58-ма войска, която през лятото на 2023 година действаше в запорожското направление и отблъскваше настъплението на украинските въоръжени сили. През юли стана известно за. Това беше предшествано от публикуването на апела на Попов, в който той приказва за проблемите на армията , за които съгласно него началникът на Генералния щаб Валери Герасимов не е желал и да чуе.

Напоследък съветското министерство на защитата е - първо един заместник-министър бе арестуван и упрекнат за корупция в изключително огромни размери, а по-късно и други високопоставени чиновници последваха ориста му.

При назначение на новото съветско държавно управление, считан за непосредствен другар на президента Владимир Путин. За тази промяна се говореше от дълго време, а самият Шойгу бе упрекван, че му липсва боен опит и особено образованние. На негово място бе подложен икономистът Андрей Белоусов - доскорошен първи вицепремиер на страната. 
 Лондон не има вяра промяната на Шойгу да промени военната тактичност на Русия
Лондон не има вяра промяната на Шойгу да промени военната тактичност на Русия

Новата служба щяла да се окаже предизвикателство за Белоусов поради корупцията в съветското МО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР