Повечето от нас сме свикнали да премахваме кората и обелката

...
Повечето от нас сме свикнали да премахваме кората и обелката
Коментари Харесай

Кои плодове ВИНАГИ да ядем с кората

Повечето от нас сме привикнали да отстраняваме кората и обелката на плодовете, които консумираме. Става ясно обаче, че това не е по никакъв начин добра концепция, защото точно в обелките се съдържа съсредоточено количество минерали, витамини, фибри и антиоксиданти.
За да „ нахраним ” организма си с тях, ние би трябвало да променим този табиет и да свикнем да ги похапваме с обелките.
Ето и някои от плодовете, които постоянно да консумираме цели:
Круши и праскови
Много постоянно решаваме да премахнем обелката точно на тези плодове, защото са много мъхести и точно това може да скапе удоволствието от похапването им.
На крушите обелката е по-твърда и доста от последователите на този плод избират да ги обелят. Те обаче не са наясно с това, че в кожата на крушите се съдържат сред 13 и 48 % антиоксиданти.
 Това са плодовете и зеленчуците без никаква захар Това са плодовете и зеленчуците без никаква захар
Плoдoвeтe и зeлeнчуцитe игрaят жизнeнoвaжнa рoля в пoддържaнeтo нa дoбрo здрaвe. Мнoгo хoрa вярвaт, чe плoдoвeтe имaт виcoкo cъдържaниe...

Ябълки
Често чуваме да ни споделят, че ябълката е целесъобразно да се яде с кората. Малцина от нас обаче се замислят на какво се дължи това. Истината е, че в нея се съдържат големи количества витамини С и А. Съдържанието на неразтворимите фибри е също доста високо.
Киви
Може и да звучи малко налудничаво, само че обелката на този плод е целесъобразно да се употребява, въпреки да е много мъхеста и неприятна. Точно в тази част от плода се съдържат 3 пъти повече фибри, в сравнение с във вътрешността. Сигурни сме, че са прекомерно малко хората, които са се престрашили да похапват кивито цяло. Ако обаче го превърнете в табиет, ще дадете на организма си доста повече потребни субстанции, в сравнение с в случай че я премахвате.
 В никакъв случай не съхранявайте тези плодове в хладилника В никакъв случай не съхранявайте тези плодове в хладилника
Плодовете би трябвало да участват във вашия дом когато и да е. Те са ключът към здравословното хранене и реализиране на баланс в организма....

Цитрусови плодове
Цитрусите са едни от най-витаминозните плодове. В кората им се съдържа доста огромно количество витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Неслучайно експертите по хранене поучават да ги консумираме цели, тъй като тогава ще подхраним организмите си.
В началото няма да са ви по никакъв начин приятни и ще усещате мощно горчивината. С времето обаче се привиква и няма да ви прави усещане.
Похапвайте колкото се може повече витамини и минерали и бъдете здрави!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР