Ако очаквате да чуете някаква конкретика, трудно мога да ви

...
Ако очаквате да чуете някаква конкретика, трудно мога да ви
Коментари Харесай

ИТН след срещата с ГЕРБ: Изслушахме ги, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате да чуете някаква конкретика, мъчно мога да ви дам такава, тъй като просто изслушахме техните хрумвания. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Тошко Йорданов от " ИТН " (ИТН) след среща с ГЕРБ-СДС за държавно управление с първия мандат.

За " ИТН " най-правилно е да има експертен кабинет. ГЕРБ очевидно са достигнали до тази концепция, само че от концепцията до реализацията има още доста път, тъй че към момента нищо не е ясно.

Според Йорданов по време на диалозите не е ставало въпрос за състав на вероятно държавно управление.

" Ако очаквате някаква конкретика, мъчно мога да ви дам такава. Просто изслушахме техните хрумвания и оттук насетне ще би трябвало да обсъдим с сътрудниците, да помислим.

Ситуацията е комплицирана и тежка, тъй като страната без държавно управление е блокирана, въпреки това с неприятно държавно управление от време на време е по-зле. Ние от година и нещо обясняваме, че за нас най-правилно е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ очевидно са достигнали до тази концепция, само че от концепцията до реализацията има още доста работа, тъй че той или ще е експертен или няма да е ", разяснява Йорданов.
Според Деница Сачева от преговорния екип на ГЕБР срещата е минала в градивен дух.

Разговаряхме по съответните политики в нашата управническа стратегия. Чухме това, което мислят и сътрудниците от Има Такъв Народ по нашите оферти. Подробно обсъдихме политики за обучение, пазара на труда, енергетика, правосъдна промяна, предизборни обещания на Има Такъв Народ. Оставихме вратата отворена за това да продължим нашите диалози съответно по политики.

Разговори за състав, конструкция, съответни имена не са водени и не са поставяни на дневен ред.
ГЕРБ-СДС остава на твърдата позиция, че страната има потребност от постоянно държавно управление и считаме, че политическата рецесия може да бъде решена само посредством дейности, храброст и вдишване на отговорност. Затова и сме предложили формула " Правителство на споделената отговорност ". Всякакви други решения - безучастие, тяснопратийни ползи, нямаме подозрение, че ще бъдат отречени от българските гласоподаватели ", съобщи Деница Сачева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР