Повечето италианци са щастливи и удовлетворени – въпреки коронавирусната пандемия

...
Повечето италианци са щастливи и удовлетворени – въпреки коронавирусната пандемия
Коментари Харесай

Щастливи от живота – въпреки пандемията

Повечето италианци са щастливи и задоволени – макар коронавирусната пандемия и компликациите, свързани с нея. Това демонстрират резултатите от отчета „ Удовлетвореност на жителите от изискванията на живот” за 2020 година, заяви SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Респондентите са били запитани „ Колко сте удовлетворени от живота?” със канара на оценяване от 0 до 10. Цели 44,3% от интервюираните са дали отговор във високия период 8-10. Други 41,3% са дали оценки 6-7, до момента в който единствено 12,5% от италианците не са удовлетворени от живота си (с оценки 0-5). Италианците през 2020 година са били по-щастливи, в сравнение с през 2019 година

Авторите на изследването показват, че най-доволни от живота си са по-образованите, живеещите в северната (значително по-развита икономически) част на страната. Няма особени разлики във връзка с пола. Италия е една от страните в света, които бяха ударени най-тежко от коронавирусната пандемия: с близо 4,1 регистрирани инфекции от началото на рецесията. Бизнесът обаче последователно се връща към естествения си темп, и страната даже чака туристи през това лято. Туризмът е един от движещите стопанската система браншове в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР