Близо 33 000 деца са били убити и осакатени в

...
Близо 33 000 деца са били убити и осакатени в
Коментари Харесай

Черната статистика на войната в Афганистан: на всеки 5 часа едно дете губи живота си или е осакатено

Близо 33 000 деца са били убити и осакатени в Афганистан през последните 20 години, приблизително по едно дете на всеки пет часа, разгласи организацията Save the Children, която пази правата на децата по целия свят, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Информацията бе оповестена, откакто Съединените американски щати и натовските им съдружници напуснаха Афганистан след 20-годишна война. В момента властта в съвсем цялата страна е в ръцете на талибаните, което буди съществени опасения за правата на уязвимите в страната, в това число дами и деца.

Изнесените данни демонстрират опустошителното въздействие на войната върху децата. Save the Children заяви, че същинският брой на директните жертви измежду децата евентуално е по-голям, тъй като броят (32 945) не включва децата, умряли от апетит или беднотия в този интервал. Половината от децата до 5-годишна възраст ще страдат от остро недохранване тази година. Огромна част от популацията на Афганистан се нуждае от филантропична помощ.

Въз основа на данни от Организация на обединените нации, Save the Children откри, че 32 945 деца са били убити или осакатени сред 2005 година и средата на 2021 година. „ Войниците си потеглиха, само че незабавно призоваваме интернационалната общественост да остане и да поддържа децата на Афганистан. С храна, чиста вода, заслон, с обучение - в случай че това не се случи, напъните от последните 20 години в действителност ще са напразни”, показаха от организацията Save the Children.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР