Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни

...
Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни
Коментари Харесай

„Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга”

Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни визира. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли на фона на опасенията от нова бежанска вълна в Европа, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„ Страни отвън Европейския съюз приветстват афганистанците, търсещи леговище, само че нито една държава-членка не направи същото. Всеки с право е мислил за своите жители и техните фамилии, само че никой не е имал смелостта да предложи леговище на тези, които към момента са с заплаха за живота си”, сподели Давид Сасоли.

Афганистан попадна в ръцете на талибаните след изтеглянето на Съединени американски щати и техните натовски съдружници. „ Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни визира, тъй като ние участвахме в тази задача, споделяйки нейните цели и задачи”, съобщи още Сасоли. „ Това върви ръка за ръка с нуждата да продължим дружно към една същинска обща политика за сигурност и защита, без която ще останем подвластни от положителната воля на великите сили и ще се изложим на заканите на властническите режими”, уточни Давид Сасоли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР