От началото на месец юли тази година 54 деца са

...
От началото на месец юли тази година 54 деца са
Коментари Харесай

Все повече деца са убивани в Сирия

От началото на месец юли тази година 54 деца са били убити във войната в Сирия, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa), базирайки се на информация на УНИЦЕФ.

Все повече деца умират във войната, която стартира през 2011 година и продължава и до през днешния ден. Жертвите не престават да се усилват заради ескалирането на напрежението в северозападната част на Сирия. В петък четири деца от едно семейство са били убити, до момента в който спят в дома си в Идлиб. По-рано през този месец организацията „ Бели каски” разгласи, че вoeннитe прecтъплeния нa Руcия и рeжимa нa Бaшaр Acaд в Cирия нe cпирaт.

Само за 45 дни примириeтo в Идлиб e билo нaрушeнo 800 пъти oт руcкитe cили и вoйницитe нa Acaд. Често съветските самолети и силите на Асад нападат цивилни. Детският фонд на Обединените народи – УНИЦЕФ уточни, че „ децата в никакъв случай не би трябвало да заплащат цената на войната, която водят възрастните”. УНИЦЕФ прикани страните в спора да спрат офанзивите против деца и да пазят техния живот. Поколения деца в Сирия порастват, без да знаят нищо друго с изключение на война. Животът в сигурност е най-малкото, което децата заслужават, където и да са, даже в Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР