Бомбите не правят разлика между въоръжените бойци и невинните деца.

...
Бомбите не правят разлика между въоръжените бойци и невинните деца.
Коментари Харесай

„Бомбите не правят разлика между въоръжените бойци и невинните деца”

Бомбите не вършат разлика сред въоръжените бойци и почтените деца. Поради това такива разрушителни оръжия не би трябвало да се употребен в обитаемоте места. Такъв апел насочи организацията Save the Children след следващите кръвопролития в Афганистан.

Неправителствената организация, която оказва помощ на цивилни в зони на спор по целия свят, заяви за 18 убити цивилни при въздушни удари в Кандахар в сряда. Сред починалите цивилни има дами и деца, уточни организацията, представена от SIR (Servizio Informazione Religiosa). Това е следващ епизод от кървавата война, която се води в Афганистан. Само за дни 49 000 души са напуснали домовете си поради сраженията. Сред тях има 29 400 деца.

Save the Children оповестиха, че оказват помощ на разселените фамилии. „ Това е следващият унищожителен ден за децата на Кандахар, които още веднъж заплащат с живота си в бруталния спор. Тези неописуеми смъртни случаи са унищожителен образец за насилието, което се случва в цялата страна сега и оказва въздействие върху живота на децата. Призоваваме всички страни да сложат завършек на насилието и да защитят цивилния живот, изключително на децата, и да съблюдават интернационалното филантропично право”, показаха от Save the Children.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР