Премиерът на Италия Марио Драги благодари на въоръжените сили за

...
Премиерът на Италия Марио Драги благодари на въоръжените сили за
Коментари Харесай

Италия е притеснена за жените в Афганистан

Премиерът на Италия Марио Драги " благодари на въоръжените сили за интервенциите, които разрешават на нашите съграждани, основани в Афганистан, да бъдат върнати назад в Италия ", съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„ Ангажиментът на Италия е да пази афганистанските жители, които са сътрудничили на нашата задача “, акцентира италианският министър председател Драги.

Президентът е в непрекъснат контакт с министъра на защитата Лоренцо Гуерини и с външния министър Луиджи Ди Майо. „ Италия работи с европейските си сътрудници за разрешаване на рецесията, която заплашва правата на индивида и по-специално тези на дамите “, заключава Драги. Афганистан към този момент е в ръцете на талибаните, които в неделя превзеха и столицата Кабул.

В продължение на дълги години натовските съдружници осигуряваха сигурността в Афганистан, само че след изтеглянето им страната попадна в ръцете на талибанските бунтовници. Западните страни са загрижени какво ще стане с цивилните в страната, изключително с дамите, на които талибаните не разрешават да работят и да излизат по улиците без придружител-мъж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР