Европейският съюз отпусна 25 милиарда евро на Италия като част

...
Европейският съюз отпусна 25 милиарда евро на Италия като част
Коментари Харесай

€25 милиарда за Италия

Европейският съюз отпусна 25 милиарда евро на Италия като част от Плана за възобновяване на Европа, който Европейски Съюз разказва като „ неповторим късмет да излезем по-силни от пандемията, да преобразим нашите стопански системи, да създадем благоприятни условия и работни места за Европа, в която желаеме да живеем”.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че „ италианският проект за възобновяване демонстрира равнището на упоритости, нужни, с цел да се направи Италия мотор за напредък за целия Европейски Съюз. „ Защото мощна Европа се нуждае от мощна Италия”, уточни още тя. Италия, която бе тежко наранена от коронавирусната пандемия, е една от първите страни, получили това финансиране.

Дългосрочният бюджет на Европейски Съюз дружно с NextGenerationEU (NGEU) — краткотрайния инструмент за стимулиране на възобновяване, ще бъдат най-големият пакет от тласъци, финансиран в миналото в Европа. Това ще бъде една по-екологична, по-цифрова и по-устойчива Европа. В новия дълготраен бюджет ще бъдат подсилени механизмите за еластичност, с цел да се подсигурява, че той разполага с потенциал за посрещане на непредвидени потребности. Този бюджет е подобаващ освен за сегашното, само че и за неизвестностите, които крие бъдещето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР