Повечето хора в съвременните западни общества разполагат съзнанието и усещането

...
Повечето хора в съвременните западни общества разполагат съзнанието и усещането
Коментари Харесай

Умът в корема

Повечето хора в актуалните западни общества разполагат съзнанието и чувството за своя " Аз " в главата – или се разпознават с това, което мислят с мозъка, виждат с очите, чуват с ушите и изговарят с устата. Едно от главните учения на Дао е, че би трябвало да преместим съзнанието си от главата в корема. Пъпът е мястото, откъдето всички хранителни вещества постъпват в тялото ни, до момента в който сме в майчината вътрешност, и съгласно даоистите той остава енергийният център на тялото ни през целия живот.

Съвременните изследвания удостоверяват сложността и значимостта на нашия „ коремен мозък “. В тънкото и дебелото ни черво има 100 милиона неврони – повече, в сравнение с в гръбначния мозък – и съществуват безапелационни научни доказателства, че коремният мозък има самостоятелна дарба да обработва мисли и усеща.Енергията постоянно е добре да се насочва към корема, чийто органи са идеални за съхраняването ѝ.Всички елементи на тялото работят в съдействие, с цел да поддържат равновесие и естетика и всяка част има неповторими качества. Мозъкът е профилиран да трансформира и проектира сила към света посредством нашите дейности и съзидателност. Но не го бива да я генерира и съхранява. По тази причина не е добре да оставяме сила в мозъка прекомерно дълго. Когато го вършим, нормално оставаме подвластни на отрицателни страсти, като боязън или яд и е доста евентуално да станем тревожни или раздразнителни и изпускаме непотребната мозъчна сила като покачваме звук или крещим на хората към нас или в други неградивни прояви.

Енергията постоянно е добре да се насочва към корема, чийто органи са идеални за съхраняването ѝ. Тогава органите освобождават силата в тялото при нужда. Въпреки че половите ни органи са способни да генерират голямо количество сила, тя също би трябвало да бъде ориентирана към коремните органи, с цел да заредим с жизнеспособност тялото.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР