Повече от всякога, тази седмица Русия е притисната наистина близо

...
Повече от всякога, тази седмица Русия е притисната наистина близо
Коментари Харесай

Русия е все по-близо до ръба на исторически фалит

Повече от всеки път, тази седмица Русия е притисната в действителност покрай ръба на историческо несъблюдение на своя дълг. Основната причина за това са Съединени американски щати, които ускориха натиска върху страната поради продължаващата инвазия в Украйна.

Американското Министерството на финансите разгласи на уеб страницата си, че няма да удължи лиценза към Русия. Въпросният лиценз разрешава на Руската федерация да прави лихви и падежни заплащания по своя държавен дълг към жители на Съединени американски щати, прецизират специалисти, представени от медиите оттатък океана.

Този отвод разреши на Русия да поддържа заплащанията по държавния дълг, само че приключването му в този момент прави по този начин, че банкрутът на страната да наподобява все по-вероятен. Плащанията по съветски интернационалните облигации на стойност съвсем 2 милиарда $ са дължими преди края на годината.
 Топката е ръцете на Съединени американски щати: В дефолт ли изпада Русия за първи път от Октомврийската гражданска война насам
Топката е ръцете на Съединени американски щати: В дефолт ли изпада Русия за първи път от Октомврийската гражданска война насам

Москва би трябвало да заплати 117 милиона $ рента по държавните облигации до 15 април

Западните наказания, наложени след нахлуването на Кремъл в Украйна на 24 февруари, както и контрамерките от Москва усложниха придвижването на пари през границите, само че Русия постави съзнателни старания да продължи да заплаща на притежателите на облигации.

" Ако притежателите на облигации не получат парите си, когато те са дължими, като се вземат поради всички използвани гратисни интервали, Русия ще изпадне в несъблюдение по върховен дълг ", съобщи Джей Ауслендър - сътрудник в адвокатска адвокатска фирма Wilk Auslander.

Русия има 30-дневен гратисен интервал с цел да извърши заплащанията. Международните облигации на стойност 40 милиарда $ на страната попаднаха в светлината на прожекторите през последните седмици, до момента в който бушуваше спор дали да се удължи лицензът или не.

Въпреки всичко, Москва не изпитва дефицит на пари. Задълженията за погасяване на дълга бледнеят спрямо приходите от експорт на нефт и газ - единствено през април покачващите се цени на силата разрешиха на Русия да натрупа 28 милиарда $ доходи.
 И Moody's разгласи, че Русия може да изпадне в дефолт
И Moody`s разгласи, че Русия може да изпадне в дефолт

Москва към този момент изплаща заемите си в рубли, вместо в долари
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР