Повече от половината мениджъри в Обединеното кралство искат да направят

...
Повече от половината мениджъри в Обединеното кралство искат да направят
Коментари Харесай

Все повече мениджъри искат задължителни ваксини

Повече от половината мениджъри в Обединеното кралство желаят да създадат имунизациите против ковид наложителни за личния състав, който се връща на работа. Това излиза наяве от изследване на извършено от Chartered Management Institute, представено от Financial Times, при среща с повече от 1000 мениджъри. Резултатите ускоряват още повече натиска върху държавното управление да поддържа концепцията „ нямаш ваксина – нямаш работа “, тъй като съгласно бизнеса това е най-бързият метод английската стопанска система да се съвземе.

Идеята се зароди още с появяването на имунизациите – както към този момент писахме, няколко английски компании бяха след първите, назначаващи нов личен състав единствено в случай че е имунизиран. огава породи юридически проблем, тъй като работодателите не би следвало да имат право да изискват сходни неща, само че пък имат право да сортират личния състав си както намерят за добре. Британският министър на правораздаването Робърт Бъкланд съобщи,  че „ може да е законно фирмите да упорстват новия личен състав да бъде имунизиран като изискване за тяхната претовареност “. Според него обаче е малко евентуално шефовете да накарат съществуващите служащи да имат ваксини по актуалните си контракти. Според " Даунинг Стрийт " е „ дискриминационно “ условието хората да бъдат имунизирани, с цел да запазят работата си.

Проучването на Chartered Management Institute обаче единствено удостоверява, че за английския бизнес наложителното имунизиране е изцяло реалистична концепция. Близо половината от интервюираните мениджъри са декларирали, че достъпът до офиса трябва да бъде стеснен за тези, които отхвърлят да получат ваксина по немедицински аргументи. Три пети от мениджърите към този момент са решили да дават проби за своите чиновници, когато им бъде разрешено да се върнат в офиса, а една пета са декларирали, че служащите им ще могат да се върнат единствено с негативен тест.

„ Мениджърите демонстрираха доста равнище на поддръжка за всеобщи проби и имунизации. И необятното потребление ще разреши бързо и безвредно връщане на работа “, разяснява пред Financial Times Ан Франк, основен изпълнителен шеф на Chartered Management Institute.

Натискът от бизнеса е толкоз огромен, че стигна и до министър-председателя Борис Джонсън. Той съобщи, че въпросът поражда съществени „ метафизичен и етични “ опасения, по тази причина е наредил и инспекции. Адвокатите предизвестяват, че за фирмите ще бъде мъчно да упорстват за наложителни имунизации според настоящото законодателство и поради риска от обвинявания в дискриминация на служащи.

Затова от " Даунинг Стрийт " би избират да се вкара система, при която фирмите разрешават на личния състав „ да изберат да показват доказателство за имунизация или скорошно тестване “. Така бизнесът може да получи безвъзмездни проби за ковид на работното място по държавна скица.

Подобен проблем породи и у нас. Прочетете повече в идната публикация:
 „ Нямаш ваксина – нямаш работа “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР