Повече от половината българи - 54%, не планират да почиват

...
Повече от половината българи - 54%, не планират да почиват
Коментари Харесай

Повече от половината българи не планират лятна почивка

Повече от половината българи - 54%, не възнамеряват да почиват това лято. Малко по-малък % - 44% споделят, че възнамеряват, останалите 2% към момента не знаят, демонстрират данни от изследване на " Галъп ". Средната дълготрайност на плануваната отмора е 10 дни, а междинната планувана сума е 1557 лева, колкото е междинна брутна заплата в София.

Българското Черноморие е най-достъпната дестинация - 55% от планиращите лятна отпуска ще я прекарат там. Към море в чужбина се насочват 36%, а малко над една четвърт ще отидат на планина в България, пише econ.bg.

По мотив разногласията за преместваеми обекти в курортите социолозите са питали за мнението на хората подходящо ли е да се вършат промени в законите, свързани с преместваемите обекти, преди началото на летния сезон. Мнозинството от 78% не одобряват концепцията за незабавни промени в законите, всеки пети обаче я утвърждава.

Данните са от изследователската стратегия на " Галъп интернешънъл " взаимно с Борда по туризъм. Вълните на проучване са сред 13 - 17 април и 1 – 5 юни с по 1000 респонденти. Максимално общоприетоо отклоняване е ± 3.1 при 50% дялове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР