Повече от няколко вежди бяха повдигнати през уикенда, когато стана

...
Повече от няколко вежди бяха повдигнати през уикенда, когато стана
Коментари Харесай

433 души спечелиха джакпота в 6/55 на Филипините – ето как може да е станало това

Повече от няколко вежди бяха повдигнати през уикенда, когато стана ясно, че удивителните 433 души са спечелили джакпота на подкрепяна от държавното управление лотария във Филипините – поделяйки между тях 236 милиона песо (около 8,079,209 български лева).

И по никакъв начин не е изненадващо, че това докара до апели за следствие на метода, по който може да възникне един подобен на пръв взор „ съвсем неосъществим “ резултат.

Основното схващане на концепцията за възможност и на човешката логика на психиката обаче оказват помощ да се изясни за какво този резултат не е толкоз неистински, колкото си мислим.

 Cauteleiro

Фактът, че са продадени 433 печеливши билета, надалеч не е безапелационно доказателство за непозволени дейности. Би било забавно да се знае какъв брой хора са закупили същия модел от цифри през предходните седмици или кои други комбинации също притеглят няколкостотин продажби на билети.

Въз основа на анекдотични доказателства от други лотарии, това количество може въобще да не е извънредно.

Трябва също по този начин да вземем поради многото хиляди сходни лотарии, теглени по света всяка година, съвсем всички от които не стигат до интернационалната преса. Въпреки че сходни резултати са доста малко евентуални за всяко изтегляне, големият брой общи лотарии значи, че в действителност е много евентуално най-малко една от тях да докара до незабравим резултат на инцидентен принцип.

Често валят обвинявания, когато се паднат сходни резултати от лотарията, като може би едно от най-позорните е, когато легендата на ФК Барселона Шави беше разгласен за победител в частна лотария малко откакто се реалокира в Катар.

Но като цяло е доста правдоподобно единствената действителна статистическа особеност в играта тук да е по какъв начин усещането на толкоз доста хора за случайност ги е привлякло към еднакъв модел цифри.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР