Повече от 700 са убитите израелци от началото на нападенията

...
Повече от 700 са убитите израелци от началото на нападенията
Коментари Харесай

Ужасът в Израел продължава, загинали и отвлечени са много чужденци

Повече от 700 са убитите израелци от началото на нападенията на „ Хамас “ преди два дни. Жертвите от палестинска страна надвишават 400. Близо 2250 са ранените израелци, потърпевшите палестинци са 2300, излиза наяве от последните оповестени данни.

Загинали са и чужденци. Смята се, че 10 непалски жители са паднали убити в сраженията, оповестиха за Би Би Си от посолството на Непал в страната. Други девет са в неопределеност. Предполага се, че множеството непалци са студенти, към 4500 от които учат в израелски университети.
-->
Потвърдено е, че от началото на офанзивите на „ Хамас “ в Израел в събота са починали жители на няколко други страни, в това число Франция, Камбоджа, Тайланд, Украйна и Обединеното кралство.

Тайланд също по този начин декларира, че 11 негови жители се считат за отвлечени от бойци на палестинската формация. Мексико също разгласи, че минимум двама негови жители евентуално са похитени.

Високопоставен представител на „ Хамас “ сподели, че от организацията държат над 100 души за заложници. За още 30 пленници оповестиха от „ Ислямски джихад “. Лидерът на организацията Зияд ал-Нахала съобщи, че хората ще бъдат пуснати единствено в случай че бъде осъществена замяна на пандизчии.

Жителите на северния израелски град Сдерот получиха разпореждане да останат по домовете си поради хипотетично навлизане на палестински бойци в региона. Подобно разпореждане беше издадено и за живеещите в кибуца Мигдал Оз на Западния бряг.

Израелски медии осведомиха, че израелските сили за сигурност са заловили заместник-командир  на една от бригадите на палестинската организация. Става дума за Мохамед Абу Али и сега той е подложен на разпит.

Военните са осъществили и над 100 удара по цели в един от кварталите на град Газа. Нападението беше предшествано от друго сходно в Бейт Ханун.

От „ Хамас “ оповестиха, че са почнали масирано ракетно нахлуване по град Ашкелон в южната част на Израел. По данни на групировката по обитаемото място са били изстреляни над 100 ракети. От военното крило на организацията споделиха, че нападението е в отговор на офанзивите по техни бази от страна на Израел.

Преди това от групировката оповестиха, че са атакували и летище " Бен Гурион " в Тел Авив откакто в покрайнини на столицата бяха чути детонации.

В Ню Йорк Съветът за сигурност заседава при закрити врата. Много от страните осъдиха „ Хамас “. Съединени американски щати и Израел приканиха за уверено заклеймяване на палестинските ислямисти, само че дипломати, представени от „ Франс прес “ обявиха, че съветът не е обмислял никакво взаимно изказване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР