Повече от 70 земеделски производители и занаятчии от цялата страната

...
Повече от 70 земеделски производители и занаятчии от цялата страната
Коментари Харесай

Без свинско на фермерски пазар в София

Повече от 70 аграрни производители и занаятчии от цялата страната се събраха на фермерски пазар в столицата. Въпреки горещото време в неделния ден, те подредиха щандовете си на ул. „ Оборище “, зад храм-паметника „ Св. Александър Невски “, с цел да покажат на софиянци и гостите на града кулинарни обичаи и многообразие от всички краища на България.

Плодове и зеленчуци, сирене и кашкавал, самун, месо, салами, естествен сладолед, ядки, подправки, мед, произведения от дърво и кожа – това е единствено една дребна част от предлаганото многообразие. Посетителите могат да опитат и закупят цяло обилие от пресни и консервирани храни.

Заради възбраната за търговия на свинско месо на фермерски пазари, наложена след разпространяването на Африканската чума по свинете у нас, участниците са по-малко от нормално, описа координаторът на събитието Милена Станчева. „ Но пък имаме пилешко и другите разрешени месни артикули. Пазарът в действителност е доста богат и се коства да се посети и прегледа, както и човек да си купи същинска чиста фермерска храна “, споделя тя.

На пазара вземат участие и регистрирани биоземеделци и екопроизводители.

„ Продуктите са отгледани с щадящи процедури. Без химия. Направено е всичко допустимо да се резервира здравето на хората, които пазарят при нас, тъй като това е доста значимо. Нека подкрепим дребните производители, които доста се стараят, само че имат и доста компликации “, приканва Милена Станчева.

Всички артикули на пазара се оферират непосредствено от своите производители, които подсигуряват за техния усет и качеството им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР