Повече от 50 световни лидери се събират в Париж за

...
Повече от 50 световни лидери се събират в Париж за
Коментари Харесай

Светът се обединява в защита на планетата

Повече от 50 международни водачи се събират в Париж за среща на върха, която френският президент Еманюел Макрон се надява да даде нов подтик на битката с световното стопляне, съобщи Reuters.

Около 3100 чиновници по сигурността са ситуирани в града за събитието, в това число спомагателни патрулни катери по река Сена. Макрон ще придружи останалите водачи с кораб до мястото на срещата на остров в реката.

Към международните водачи ще се причислят видни персони, измежду които Шон Пен, Арнолд Шварценегер и Илон Мъск.

Очаква се участниците в срещата, която отбелязва втората годишнина от Парижкото съглашение за климата, да разгласят планове за милиарди долари за подкрепяне на бедните страни и промишленостите да понижат въглеродните излъчвания.





На срещата не е поканен американският президент Доналд Тръмп, който отхвърли Парижкото съглашение за климата.

Пред кореспонденти Шварценегер съобщи, че няма значение, че Тръмп е споделил през юни, че изтегля Съединени американски щати от Парижкото съглашение, тъй като останалата част от света не се е отказала от контракта.



"Частният бранш не се е отказал, държавният бранш не се е отказал, университетите не са се отказали, учените не са се отказали, инженерите не са се отказали ", сподели Шварценегер. "Никой различен не се е отказал. Доналд Тръмп изтегли Доналд Тръмп от Парижкото съглашение, тъй че не се безпокойте ", сподели някогашният губернатор на Калифорния.



Той дойде в Париж за среща с кметицата Ан Идалго и даже се придвижи до кметството със зелен велосипед.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР