Повече от 11 500 полицаи ще патрулират по улиците на

...
Повече от 11 500 полицаи ще патрулират по улиците на
Коментари Харесай

Антимонархисти ще могат да протестират при коронацията на Чарлз Трети

Повече от 11 500 служители на реда ще патрулират по улиците на Лондон, главната част от които по трасето на процесията от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията на крал Чарлз Трети. В декларация на лондонската полиция се споделя, че " нейната приемливост към всевъзможни разстройства на реда ще бъде ниска и че ще се оправи пламенно с всеки, който има желание да помрачи този празник ", съобщи БНР.

По същото време стана ясно, че антимонархическите групи ще могат да стачкуват в деня на коронацията на краля в събота, стига да не нарушават публичния ред, заяви министърът, отговарящ за сигурността Том Тугендхат. Той направи това изказване откакто една от тези групи, наречена " Република ", която води акция за събаряне на монархията, се оплака, че Министертвото на вътрешните работи изпраща заплашителни послания, към смятащите да стачкуват. Групата съобщи, че полицейските шефове към този момент са приели тяхната проява за законна и мирна.

От през днешния ден влиза в действие новият Закон за публичния ред, който дава по-големи пълномощия на полицията да се оправя с митинги, които имат деструктивен темперамент, и от министерството изпратиха писма на групи като " Република ", с цел да ги предупредят за измененията и стягането на ограниченията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР