Повече от 100 килограма хероин са задържани вчера на ГКПП

...
Повече от 100 килограма хероин са задържани вчера на ГКПП
Коментари Харесай

Хванаха огромна пратка хероин на Капитан Андреево

Повече от 100 кг хероин са арестувани през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, заяви пресцентърът на прокуратурата.

Контрабандата на дрогата на стойност 9 039 600 лв. е била осъществена от босненец.

До момента е било открито, че на 24 май през нощта на пункта от Турция у нас е дошъл товарен автомобил с регистрация на Босна и Херцеговина.

Той е бил ръководен от Д. Ч. (33 г.), жител на Босна и Херцеговина. При осъществена митническа инспекция инспекторите са открили, че в под кушетката за отмора на лидера в шофьорската кабина са били сложени няколко кашона и сак. В тях са били открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото е реагирало като хероин, количеството е 100,440 кг.

В ремаркето лидерът е превозвал авточасти, а крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.

При дейностите на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама босненци - Д. Д. и В. Г.. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е тестван от чиновниците на „ Капитан Андреево “, само че в него не са открити наркотични субстанции, е открило следствието.

Тримата мъже са били арестувани за период от 24 часа. Днес следва те да бъдат привлечени като обвинени за наркотрафик и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР