Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от полунощ в

...
Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от полунощ в
Коментари Харесай

Гърция очаква по-силно земетресение

Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от среднощ в понеделник до вторник сутринта. Най-силният беше записан в 6:24 часа сутринта и имаше магнитуд 4,7 до 5,2 по Рихтер съгласно Геодинамичния институт и последван незабавно от 3.1 по Рихтер., написа вестник "Български вести ".

Първото земетресение се случи на 00:13, съгласно Евро-средиземноморския институт, 4 Рихтер, на 8 км североизточно от Дросат. Три минути по-късно последва второ, 3.8 по Рихтер и трето земетресение 3.3 ч. Рихтер. Възможно е огромно земетресение Сеизмолозите не крият опасенията си по отношение на сеизмична интензивност в района и означиха, че най-вероятно е вероятен по-силен трус. „ Имаме “ рой „ от трусове, които се усещат в цялата централна Македония.

Това е нещо, което постоянно се следи в Гърция и е обвързвано с особеностите на района „, сподели Евтимий Лекас, говорейки за SKAI. „ От нашия опит откриваме, че земетресенията няма да спрат незабавно. Ще има развиване. Ние сме внимателни в оценките и изключително в утринните часове „, като посъветва локалните поданици да не влизат в остарели домове. От своя страна Константинос Папазахос признава загрижеността си за сеизмичната активност, която е в разгара си в регион с обичайно мощна сеизмичност. „ Има опция за по-голямо земетресение, макар че е по-вероятно да “ изгасне „ “ обикновено „, сподели за ANT1 професорът по геофизика. „ Все още нямаме ясна картина. Не можем да изключим по-силно земетресение заради историята на района „, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР