Потресаващи човешки истории след взрива в Бейрут разказват световните медии.Медицинска

...
Потресаващи човешки истории след взрива в Бейрут разказват световните медии.Медицинска
Коментари Харесай

Ангелът на Бейрут: Медсестра спаси 3 новородени

Потресаващи човешки истории след гърмежа в Бейрут описват международните медии.

Медицинска сестра избави три новородени бебета, трансформирайки се в героиня на нещастието. Емоционална фотография, оповестена в обществените мрежи, споделя историята на дамата, прегръщаща трите деца в ръце измежду отломките от локална болница.

Фотожурналистът Билал Джавич бил в дома си в покрайнините на Бейрут, когато станала детонацията.

“Излязох от нас и следвах дима, до момента в който не стигнах до пристанището. Това, което видях там, беше удивително ”, споделя той. “Видях здравна сестра, която прегръща три новородени бебета. Тя беше извънредно спокойна, което ми се стори като цялостна диаметралност на общата обстановка ”, добавя той пред Си Ен Ен. По думите му, единствено на няколко метра от нея имало умряли и ранени хора, както и голям брой парчета. “Тя имаше в себе си някаква скрита мощ, която ѝ позволяваше да се самоконтролира и да избави тези деца. Такива хора изпъкват по време на нещастия като тази ”, споделя фотографът.

Жената била в родилното поделение по време на гърмежа. Ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила, взела трите новородени дечица. При гърмежа в същата болница умират 12 пациенти, двама гости и четири медицински сестри, а други двама са в сериозно положение.

 В минутите, в които починаха над 150 души, се роди и нов живот. Малко преди смъртоносната детонация вкарват младата Емануел в операционната за раждане. Съпругът ѝ Едмонд снима ужасяващото тестване на видео. “Оглеждах се в коя стая водят жена ми, когато се чуха страшните детонации. Изпитах смут, че брачната половинка ми или детето може да са ранени. Навсякъде хвърчаха стъкла и принадлежности ”, описа пред Би Би Си шокираният татко. Синът им Джордж се ражда малко по-късно изцяло здрав. Майката също е добре.

Булка в Бейрут пък няма да не помни сватбената си фотосесия, по време на която ливанската столица бе разтърсена.

На фрагментите се вижда по какъв начин 29-годишната Израя Себлани театралничи усмихната пред хотела, в който тя и брачният партньор ѝ Ахмад Субеих възнамерявали да прекарат първата си брачна нощ. Лицето ѝ грее от наслада, а на метри зад нея се простира снежнобелият воал на булчинската рокля. След няколко секунди се чува гърмежът и се вижда по какъв начин мъже водят булката в хотела.

“Бях толкоз щастлива - като всички останали девойки. Мислех си: “Омъжвам се! Родителите ми ще се радват да ме видят в бяла рокля. Ще наподобявам като принцеса ”, споделя пред Ройтерс Израя. Когато чува гърмежа, тя е в потрес, а в мислите ѝ прескачат въпросите “Какво се случва, ще умра ли? Как ще умра? ”. За благополучие, нито тя, нито някой от гостите е ранен.

На видео бе запечатан и трагичният миг, в който малко момиченце бе извадено живо от отломките в Бейрут. Детето прекарало там над 24 часа. Десетки към момента се търсят, а обезверени родственици обикалят руините и търсят изчезналите си близки.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР