Потребителите имат по-високи инфлационни очаквания за следващите месеци, сочи редовната

...
Потребителите имат по-високи инфлационни очаквания за следващите месеци, сочи редовната
Коментари Харесай

НСИ: Потребителите имат по-високи инфлационни очаквания за следващите месеци

Потребителите имат по-високи инфлационни упования за идващите месеци, сочи постоянната анкета на Националния статистически институт.

През юли общият индикатор на доверие на потребителите се усилва с 3,5 пункта по отношение на равнището си от април, демонстрират още данните на националната статистика, представени от БНР.

Повишаване на потребителското доверие се регистрира измежду популацията и в градовете, и в селата - надлежно с 3,1 и 4,7 пункта. Докато при градското население се усъвършенстват оценките за икономическото им положение през идната година, хората в селата показват по-голям скептицизъм по отношение на миналата анкета.

В съпоставяне с април се следи понижение на негативизма в оценките на потребителите за настъпилите промени във финансовото положение на техните семейства за последната и в упованията им за идващите дванадесет месеца.

Последната анкета записва и известно усъвършенстване в желанията на потребителите по отношение на осъществяването на разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост, за „ покупка на кола “ и за „ усъвършенствания в дома “ през идващите дванадесет месеца.

Същевременно оценките за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца са по-неблагоприятни по отношение на три месеца по-рано, като и инфлационните упования за идващите дванадесет месеца се ускоряват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР