Пострадалите семейства от пожара в Момчиловци вече имат покрив над

...
Пострадалите семейства от пожара в Момчиловци вече имат покрив над
Коментари Харесай

След пожара в Момчиловци: Дарители помогнаха на пострадалите семейства

Пострадалите фамилии от пожара в Момчиловци към този момент имат покрив над главите си. Монтирана е дограма на прозорците, имат мебели и домашно съоръжение. Само за месец и половина, с помощта на общите старания на донори, майстори и положителни хора от цялата страна помогнаха на потърпевшите.
Снимка: btvnovinite.bg
Пламъците унищожиха покрива и третия етаж от къщата на фамилия Костадинови в нощта на 10 против 11 ноември. Най-възрастната господарка на дома баба Шина не можеше да спре сълзите си от тъга. Тогава не си е и представяла, че след месец къщата им ще има нов покрив.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Веднага след репортажа се обади притежател на огромен строителен хипермаркет, който съобщи, че подарява керемидите напълно за покриване на къщата. И освен – доста други хора, гледали репортажа, откликнаха на апела за помощ и всеки съгласно опциите си пострада на потърпевшото семейство”, сподели Сийка Суркова, кмет на с. Момчиловци.
Снимка: btvnovinite.bg

Идеята за помощ сплотява доста хора, с разнообразни начинания. В тях се включват и децата от локалното учебно заведение, които събраха 200 лева за потърпевшото фамилията. В дарителската сметка има над 10 500 лева, с които ще може да стартира ремонт на третия етаж.

Семейството благодари на всички хора, които им подадоха ръка в тежък миг. В Момчиловци готвят молебен за здраве и благоденствие на селото. На финалната права е и процедурата за противопожарен автомобил в селото, което ще даде повече успокоение на жителите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР